Οι άνωθεν υπάρχοντες

   Κι ο στρατός μπάρμπα Χαράλαμπε, με την ίδια λογική υπάρχει. Ότι διατάζουν οι ανώτεροι γίνεται, τους οποίους διατάζουν οι πάνω και οι πίσω από αυτούς. Αυτοί και πάλι διαλέγουν ποιους θα βάλουν σε θέσεις που να διατάζουν επακριβώς στους κατωτέρους τους, τι να κάνουν σε κάθε περίπτωση, έστω κι αν αυτά είναι προδοτικά για το κράτος που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Όργανα κι αυτοί υπάρχοντες, αλλού σκύβουν το κεφάλι και σ’ αυτούς που τους τοποθέτησαν στα ανώτερα κλιμάκια το κάνουν. Αν τύχη δε και κάποιος από αυτούς θυμηθεί, ότι είναι Έλληνας κι ότι την Ελλάδα θέλει να υπερασπιστεί, όπως προσωπικά το βλέπει, αμέσως τον αντικαθιστούν, ή τον αυτοκτονούν πολύ εύκολα, για να μη τους χαλάσει την σούπα όπως πολύ απλά το λένε και οι ίδιοι.

Για να μη τους συμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν, όλοι αυτοί που μπορούν και βλέπουν, ότι εντελώς άλλο πρέπει να γίνει από αυτό που οι άνωθεν εντολές τους διατάζουν να επιβάλουν στους κατωτέρους τους, αναγκάζονται από δειλία κινούμενοι κι από φιλαυτία να βλάψουν, αυτούς που μάλλον έπρεπε να υπερασπίζονται, μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους.

Αυτό βέβαια ορκίζονται όλοι στην αρχή. Ότι θα υποτάσσονται στην πατρίδα, ως αξιωματικοί, ή ως δημόσιοι λειτουργοί κι όταν επιλεγούν από το σύστημα να υπηρετήσουν στα ανώτερα κλιμάκια την θέση που τους δίνουν, τότε, αναγκαστικά πια τα βλέπουν όλα σωστά γύρο τους κι όπως αυτοί που τους επέλεξαν το θέλουν, για να μη χάσουν την θέση τους, αλλά και τον σχετικό μισθό τους βέβαια, γι’ αυτό και γίνονται προδότες, που για κανένα λόγο δεν έπρεπε να κάνουν, γιατί και η πατρίδα τους χρειάζεται κι ο λαό τους έχει ανάγκη, αφού σ’ αυτούς όλοι μας στηριζόμαστε.

Το ίδιο γίνεται που λες και με όλες τις άλλες κρατικές υπηρεσίες όποια εξουσία κι αν έχουν στα χέρια τους οι όμοιοί τους κι αυτός είναι ο λόγος που τίποτε δεν βλέπουμε να λειτουργεί με γνώμονα την διαφύλαξη των πολιτών και της πατρίδας τους, αφού άλλοι βρίσκονται κριμένοι πίσω από αυτούς κι αυτοί είναι που κατευθύνουν τα πάντα κατά πως θέλουν.

Αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο, ούτε σήμερα το είδαμε για πρώτη φορά, αφού από ανέκαθεν γίνεται το ίδιο κρυφό παιχνίδι εις βάρος όλων των λαών της γης. Επειδή φοβούνται όμως αυτοί την αντίδραση των λαών, στην περίπτωση που ξυπνήσουν και δουν επιτέλους ότι είναι σκλάβοι, εσκεμμένα παραπλανούν τους πάντες με τον γνωστό τρόπο της τηλεόρασης, ώστε όλα να γίνονται σίγουρα και ήσυχα κι όπως αυτούς βολεύει όπως είπαμε.

Και για να ασφαλίσουν μάλιστα τα δικά τους συμφέροντα, ασφαλώς και βάζουν τους ανθρώπους να φαγωθούν μεταξύ τους, σπρώχνοντάς τους να επιβάλλουν ο ένας στον άλλον τις απόψεις τους δήθεν, ώστε να τους κρατούν συνεχώς σε άγνοια για να διαιωνίζουν αυτοί στο διηνεκές, την δική μας δουλική κατάσταση.

Ο κυρίαρχος λαός κάνει κουμάντο έλεγε εκείνος ο απατεώνας πολιτικός μας, όπως μας έλεγαν και οι προγενέστεροι από αυτόν, όπως μας είπαν και οι μεταγενέστεροι, όπως μας λένε και οι σημερινοί κρατούντες και τίποτε δεν κάνουν που να δείχνει ότι ο λαός αποφασίζει κι αυτό μη ξεχνάς, πρόσφατα το είδαμε. Όχι είπαμε και με κεφαλαία γράμματα, ΝΑΙ βγήκε.

Ότι γίνεται λοιπόν, για τα συμφέροντα των πίσω από όλους κι όλα γίνεται και όλες οι κρατικές υπηρεσίες γι’ αυτούς υπάρχουν κι εμείς ως απλοί άνθρωποι, ακόμη αμφιβάλουμε γι’ αυτό που ακούς, αδυνατώντας να καταλάβουμε, ότι είμαστε θύματα του εαυτού μας, της άγνοιάς μας και του εγωισμού μας πάνω από όλα, αφού πολύ εύκολα λέμε μέσα μας, αφού εγώ έτσι το βλέπω, έτσι πρέπει να είναι.

Ούτε και την εκκλησία άφησαν ελεύθερη. Κι εκεί μέσα μπήκαν αυτοί με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να εξασφαλίσουν κι από αυτήν την πλευρά, αυτά που έχουν κατά νου να μας επιβάλουν κάποια στιγμή κι όταν έρθει η ώρα.

Και είδες τι έπαθε ο Αρχιεπίσκοπος μας Χριστόδουλος. Μόλις τον είδαν να σηκώνει κεφάλι και να λέει δημόσια προς όλους μας, ότι λίγες είναι οι μέρες τους κι ότι δεν πρέπει να τους φοβόμαστε, γιατί στον φόβο μας στηρίζονται αυτοί, αμέσως τον χάσαμε από την έδρα του.

Αρρώστησε όπως μας είπαν; Τον αρρώστησαν αυτοί ως ανυπάκουο; Ο Θεός ξέρει. Τον έβγαλαν όμως από την θέση του κι άλλον έβαλαν σ’ αυτήν να τους υπακούει τυφλά. Αν φοβάται μην αρρωστήσει κι αυτός, αυτό που θα του λένε θα κάνει και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα δείξει τι πράγματι έκανε.

Θυμήθηκα όμως τώρα να σου πω και κάτι ακόμη, που θα σε κάνει να φρίξεις, γιατί έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και δεν είναι συνωμοσιολογία αυτά που θα σου πω, όπως αυτοί βέβαια επιμένουν να βαφτίζουν παρόμοιες αναφορές, με σκοπό να σκεπάσουν με πολλά σκεπάσματα τις βρομοδουλειές τους.

Αυτές δηλαδή που κρύβονται πίσω από όλες τις κρατικές υπηρεσίες. Αν υπηρετούσαν τον λαό και την πατρίδα τους αυτές όπως θα έπρεπε, όλα θα είχαν ένα αίσιο και σύντομο τέλος. Όλα θα διορθωνόταν δηλαδή και σε μηδέν χρόνο μάλιστα.

Τίποτε όμως δεν τελειώνει όπως βλέπουμε, γιατί αυτοί που διατάζουν τις υπηρεσίες μας, δεν το θέλουν. Έχουν τον λόγο τους βέβαια αυτοί γιατί το κάνουν κι ασφαλώς δεν θέλουν και δεν έχουν σκοπό να μας τον φανερώσουν όπως είπαμε.

Εμείς όμως, έπρεπε να ψάχνουμε τον λόγο που μας επιβάλουν αυτά που θέλουν, όπως και τον λόγο που δεν γίνονται εκείνα που πρέπει, ώστε να βρούμε επιτέλους την σωστή απάντηση, αλλά και το κουτόχορτο που θέλουν να μας ταΐζουν αυτοί να αποφύγουμε.

Και τι κάνουμε εμείς αντί αυτού μπάρμπα Χαράλαμπε; Λέμε πολύ απλά και με σπουδή στον εαυτό μας, ότι όλα αυτά που ακούγονται γι’ αυτούς τους πίσω από όλους κι όλα είναι φαντασίες κι έτσι, κοιμόμαστε όρθιοι όπως λέμε και πληρώνουμε τον ξενοδόχο.

Και το χειρότερο από αυτό μπάρμπα Χαράλαμπε, είναι, ότι γελάν με την κατάντια μας αυτοί που όλα τα ορίζουν, όπως και χαίρονται όσο μας βλέπουν να παραμένουμε κοιμισμένοι.

Άκου τώρα και την ιστορία που θα σου πω. Ο παππούς μου που λες, ήταν στρατιώτης στην μικρασιατική καταστροφή και σωστά την λέμε έτσι, γιατί εκεί μας πούλησαν όλους πατόκορφα κι ακόμη δεν το καταλάβαμε μου φαίνεται.

Και θέλεις να ξέρεις ποιοι; Οι σύμμαχοί μας. Οι πολιτικοί μας αρχηγοί. Οι κρατικές εξουσίες. Οι στρατιωτικοί. Οι δικαστικοί κι όλες μαζί οι υπηρεσίες και πρώτος και καλύτερος από αυτούς, ο τότε δήθεν βασιλιάς μας, που δεν ήταν καν Έλληνας.

Όλοι αυτοί που λες, ήξεραν τι ακριβώς γινόταν στα κρυφά και γιατί και για ποιο σκοπό έγινε η εξτρατεία μας στην μικρά Ασία. Εκτός βέβαια από τον Ελληνικό λαό, ο οποίος, παραπλανημένος όπως πάντα, υπάκουσε στις διαταγές των υπηρεσιών που τους υπέδειξε τι να κάνουν.

Όταν λοιπόν βρέθηκε ο παππούς μου στην πρώτη γραμμή στα δέκα επτά του χρόνια ως εθελοντής, άκουσε τον διοικητή της μονάδας που υπηρετούσε, να παρακαλεί μια μέρα την στρατιωτική διοίκηση, αυτήν δηλαδή που έκανε πόλεμε από την Αθήνα στην μικρά Ασία, να του δώσουν άδεια. Ακούς; Να του δώσουν άδεια λέει, προκειμένου να κάνει το αυτονόητο. Να υπηρετήσει την πατρίδα του δηλαδή και τον σκοπό που έβαλε τους στρατιώτες του να τον ακολουθήσουν.

Επιτρέψτε μου τους έλεγε, να κινηθώ προς στο να σταματήσω μια αμαξοστοιχία, η οποία όπως πληροφορήθηκα, έρχεται από την Γερμανία στην Τουρκία, φορτωμένη με πολεμικό υλικό. Αν τους μπλοκάρω την αμαξοστοιχία εκεί που μπορώ, θα αφανιστούν οι Τούρκοι, γιατί τίποτε δεν έχουν στα χέρια τους αυτήν την στιγμή.

Αν προλάβουν να πάρουν οι Τούρκοι όμως την αμαξοστοιχία, τότε αυτοί θα αφανίσουν εμάς, γιατί από εκεί που είστε εσείς, δεν θα είναι εύκολο να μας καλύψετε από τίποτε.

Ξέρεις τι του απάντησαν μπάρμπα Χαράλαμπε; Μείνε εκεί που είσαι και μη κάνεις τίποτε. Σε τρείς μέρες θα έρθει εκεί ο Βασιλεύς, προκειμένου να επιθεωρήσει τα προελαύνοντα στρατεύματα. Μα, αν κάνουμε αυτό που μας λέτε τους απαντούσε ο Έλληνας αξιωματικός, δεν θα βρει στρατό εδώ να επιθεωρήσει. Καταλαβαίνετε τι μου ζητάτε να κάνω;

Δώστε μου λοιπόν την άδεια να κάνω αυτό που πρέπει τους έλεγε με πόνο ψυχής, γιατί θα περάσει το τρένο και αλίμονό μας. Όπως σας είπα, ήμαστε πολύ μακριά από το να μας βοηθήσετε μετά. Τίποτε μην κάνεις του έλεγαν πάλι αυτοί κι αν επιμένεις, θα σε αντικαταστήσουμε αμέσως.

Για να είναι σίγουροι λοιπόν αυτοί που διατάζουν, αυτούς που διατάζουν άλλους, για το τί πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση, αμέσως τον αντικατέστησαν με κάποιον άλλον ισόβαθμο και πειθήνιο όργανο ασφαλώς προς αυτούς, ο οποίος, πράγματι οπισθοχώρησε τον στρατό κι έβαλε τους στρατιώτες του να καθαρίζουν τα όπλα και τις πόρπες τους, τις στολές και τα άρβυλά τους, προκειμένου να τους βρει γυαλισμένους ο επιθεωρών Βασιλεύς μετά από τρεις μέρες.

Κι αφού αυτό έγινε, έμαθαν εκ των υστέρων οι στρατιώτες, ότι αυτοκτόνησε ο διοικητής τους, από αντίδραση μάλλον όπως τους είπαν, για το επερχόμενο κακό που έβλεπε να έρχεται κι αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε προκειμένου να το σταματήσει.

Μπορεί να αυτοκτόνησε, μπορεί και να τον αυτοκτόνησαν αυτοί που όλα τα ρυθμίζουν όπως τους βολεύει, για τις φανταστικές δήθεν υποθέσεις που έκανε και για την πιθανή προσπάθειά του μάλλον να κάνει ανυπακοή, σε όσα η διοίκηση της εξτρατείας από την Αθήνα τον συμβούλευε να κάνει.

Τώρα, εσύ πες μου, αν αυτοκτόνησε πράγματι ο άνθρωπος, η αν τον αυτοκτόνησαν αυτοί, για να κάνουν αυτό που ήθελαν, αφού όπως ξέρεις από τα αποτελέσματα τουλάχιστον, όντως πάθαμε μεγάλη εθνική καταστροφή κι ακόμη υπερηφανεύονται οι Τούρκοι, γιατί με την λεβεντιά τους όπως λένε μας ανάγκασαν να την πάθουμε.

Αν ήταν Έλληνες λοιπόν αυτοί που κυβερνούσαν τότε. Αν δεν ήταν υποτακτικοί εκείνοι οι αξιωματικοί της στρατιωτικής ηγεσία στους πίσω τους υπάρχοντες κριμένους. Αν δεν φρόντιζαν όπως πάντα οι Γερμανοί να βοηθήσουν τους από ανέκαθεν φίλους τους Τούρκους. Κι αν έκανε ανυπακοή ο συγκεκριμένος στρατιωτικός διοικητής, στην τότε στρατιωτική ηγεσία και φρόντιζε να κάνει αυτό που πίστευε ως σωστό και χωρίς να το αναφέρει σε κανέναν, φαντάζεσαι ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;

Είδες λοιπόν τι γίνεται πίσω από την πλάτη μας κι εμείς ακόμη τρωγόμαστε μεταξύ μας για τα ψευδό κόμματα; Είδες πως κρύβονται αυτοί πίσω από αυτούς που πληρώνουν, για να μη βλέπουν εμείς τίποτε; Άντε τώρα να μου πεις εσύ πάλι αν ξέρεις, για ποιον άλλον λόγο  γίνονται όλα στραβά στην πατρίδα μας.

Από τότε όπως άκουσες κι από ποιο πίσω από αυτούς ακόμη, όλοι αυτοί που βρίσκονται σε κρατικές αρχηγικές υπηρεσίες το ίδιο υπάκουοι γίνονται, έστω και χωρίς να συμφωνούν με τις διατάξεις, αφού υποχρεωμένοι είναι, έτσι να συμπεριφέρονται λόγω της θέσης που κατέχουν, αν βέβαια δεν θέλουν να τους βρουν κάπου κι αυτούς με την ένδειξη ότι αυτοκτονήσαν από ευθιξία για το λάθος που έκαναν.

Και για να μην αυτοκτονήσουν αυτοί λοιπόν, προτιμούν να αυτοκτονούν την πατρίδα τους και τον λαό της, από όποια θέση εξουσίας κι αν τους έβαλαν τα άγνωστα σ’ εμάς αφεντικά τους να το κάνουν.

Αυτό που λες διαπίστωσα κι εγώ στην ζωή μου μπάρμπα Χαράλαμπε. Ότι όλα, μα όλα, για κάποιο λόγο που εμείς αγνοούμε γίνονται και ποτέ δεν θα το μάθουμε, αφού αυτοί που είναι κρυμμένοι δεν το θέλουν. Οπότε, τίποτε, μα τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Αυτοί λοιπόν αποφασίζουν για το τι θα γίνει γύρο μας και μάλιστα με την δική μας συμμετοχή στις δικές τους αποφάσεις και πάντα κάνουμε αυτά που αυτοί θέλουν να γίνουν εις βάρος μας, με πρόσχημα το δικό μας καλό δήθεν κι αυτοί είναι που ορίζουν πότε, με ποιον τρόπο και με πιά μέσα, όπως και με ποιους ανθρώπους θα το κάνουν.

Αυτούς ιδικά, με ένα σορό τερτίπια τους δένουν χειροπόδαρα στις οργανώσεις που διατηρούν γι’ αυτόν τον λόγο, ώστε αυτοί να φαίνονται ως υποκινητές των επιθυμιών τους κι ότι αυτοί είναι δήθεν που αποφασίζουν για το τι θα γίνει, ώστε να είναι μόνιμα κι έξυπνα σαν τον διάβολο κριμένοι οι εχθροί όλων των ανθρώπων της γης.

Κι επίτηδες κρύβονται, για να μην τους υποψιάζεται κανείς, αλλά και για να κάνουν τις διαβολιές τους έτσι όπως αυτοί θέλουν, ακόμη κι όταν οι άνθρωποι πειστούν, ότι έκαναν τα πάντα προκειμένου να απαλλαγούν από τους προδότες που έβλεπαν να ορίζουν πράγματα κι έπαιρναν αποφάσεις εναντίων τους.

Στις οργανώσεις που διατηρούν σέ όλο τον κόσμο δηλαδή, αυτό κάνουν, γαλουχούν προδότες και υπηρέτες για τον εαυτό τους. Μόλις χαθεί κάποιος από αυτούς για κάποιο λόγο που αυτοί πάλι το θέλουν, έναν άλλον στέλνουν στην θέση του για τον ίδιο σκοπό.

Διαβολοπαίδια θα πεις εσύ κι εγώ θα σου πω ότι μάλλον από αυτούς μαθαίνει ο διάβολος τι κακό να κάνει στην ανθρωπότητα. Κατάλαβες μπάρμπα Χαράλαμπε τι κάνουν αυτοί εν αγνεία μας; Επιβεβαιωμένο είναι δηλαδή, το ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Κάποιοι δουλεύουν κρυφά εναντίων μας και μονίμως σχεδιάζουν τι κακό να κάνουν στους ανθρώπους, για το δικό τους οικονομικό συμφέρον και μόνο, αφού άλλον λόγο δεν έχουν. Αν είχαν, ούτε έναν άνθρωπο δεν θα άφηναν ζωντανό.

Το ίδιο έκαναν για τους ανθρώπους που έζησαν πριν από εμάς, το ίδιο κάνουν για εμάς τους σημερινούς και το ίδιο θα κάνουν και γι’ αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμάς και κανείς δεν μπορεί να το δεχθεί εύκολα αυτό που σου λέω.

Και δεν θα μπορεί να το κάνει, γιατί όποιος κι αν βγει να πει φανερά τα παραπάνω, χίλοι προδότες θα βγουν πίσω από αυτόν να λένε μέσα από κάθε μέσο, ότι σαχλαμάρες και συνωμοσιολογίες είναι όλα αυτά που λέγονται κι έτσι, το παραπέτασμα καπνού που απλώνουν μπροστά από τους καταστροφής των ανθρώπων, τους κρύβει σίγουρα και τέλια, γι’ αυτό και κάνουν μονίμως τα ίδια.

Πάμε τώρα να φύγουμε μπάρμπα Χαράλαμπε, γιατί μ’ αυτά και μ’ αυτά πολύ συγχίστηκα, αλλά και η ώρα πέρασε. Δώσε όμως χαιρετίσματα στην κυρία Βαγγελιώ και τα λέμε αύριο πρώτα ο Θεός.

Πρόσεχε όμως πως θα κατέβεις από το αυτοκίνητο και πως θα βρεις την πόρτα του σπιτιού σου, γιατί πολύ ζαλισμένο σε βλέπω μετά από όλα αυτά που σου ανάφερα σήμερα.

Μιχάλης Αλταλίκης

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *