Ο Γιώργος και οι ανησυχίες του

   Το τηλέφωνο μου κουδούνισε ένα πρωινό και αμέσως το σήκωσα μια και βρισκόταν δίπλα μου και την φωνή κάποιου γνωστού μου άκουγα να μου δηλώνει ανήσυχος, για το τί πρέπει να κάνουμε σχετικά με το εμβόλιο που μας προτείνουν οι ιδικοί.

Καλά ρε Γιώργο, του είπα κι εγώ με απορία, έλυσες όλα τα άλλα προβλήματα που πρέπει να σε απασχολούν κι αυτό είναι τώρα που σου έμεινε ατακτοποίητο;

Όλη την νύχτα με παιδεύει αυτό το θέμα, απαντούσε ο Γιώργος κι επειδή δεν ξέρω τί να κάνω αν μου το επιβάλουν, πολύ ανησυχώ όπως καταλαβαίνεις. Κι επειδή εσύ ακούς και βλέπεις πολλούς, σκέφτηκα ότι κάτι θα ξέρεις να μου πεις επί του θέματος.

Τί να ξέρω εγώ βρε Γιώργο, του είπα με κατανόηση, αλλά κι όπως καταλαβαίνω, ανάποδα πιάνεις αυτό το θέμα. Οι πολιτικοί επιβάλουν αυτό το εμβόλιο και οι γιατροί τους το προωθούν.

Οι δημοσιογράφοι τους το διαφημίζουν συνεχώς κι ένα σωρό έγκριτοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων κι από όλο τον κόσμο, πολύ έντονα αντιδρούν διαδικτυακά για την χρήση του, αφού δεν τους επιτρέπουν να πουν την ιατρική τους γνώμη δημόσια και σε αντιπαράθεση με τους γιατρούς που το συνιστούν.

Αυτά όμως κι εσύ τα ξέρεις, αφού καθημερινά τα ακούς. Οπότε; Τί άλλο θα μπορούσα να σου προσθέσω, αφού κι εγώ σαν κι εσένα, θα υποχρεωθώ να συμφωνήσω, ή όχι, με αυτόν τον υποχρεωτικό όπως μας λένε εμβολιασμό μας;

Ξέχασε για την ώρα την ανησυχία σου λοιπόν και δες το όλο θέμα ψύχραιμα. Κι αν φτάσουμε στο σημείο να μας επιβάλουν αυτοί το εμβόλιό τους, τότε θα πάρουμε κι εμείς θέση, αφού βεβαίως και μας αφορά άμεσα μια τέτοια επιβαλλόμενη απόφαση.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως, καλά θα κάνεις να ετοιμάσεις τον εαυτό σου κατάλληλα, ώστε να αντιμετωπίσει, όχι μόνον την επιβολή του εμβολίου, αλλά κι όλα εκείνα που θα το συνοδεύουν και καθόλου ευκολότερα δεν είναι.

Κι επειδή όλα μαζί στο ίδιο πακέτο θα μας τα σερβίρουν αυτοί διά μέσου του εμβολίου τους, το οποίο ως μοχλός πια θα λειτουργήσει εναντίων μας, επιβάλλεται να ετοιμαστείς όπως σου είπα και ανάλογα μάλιστα.

Αν αρχίσεις όμως από τώρα να αντιδράς, δεν θα σου μείνει χρόνος να κάνεις αυτό που πρέπει, προκειμένου να δυναμώσεις τον εαυτό σου τουλάχιστον, για όλα αυτά που έρχονται και μας φοβερίζουν με αυτά, όλοι μαζί αυτοί που αποδεδειγμένα θέλουν το κακό μας.

Και για να τον δυναμώσεις αρκετά, άκου τι θα σου προτείνω να κάνεις. Πρώτα από όλα, πίεσε τον εαυτό σου να θυμηθεί, ότι ο Θεός όντως υπάρχει. Δες μέσα από την ιστορία μετά, πόσο σοφά και καίρια δρα η πρόνοιά Του κατά καιρούς, με τελικό σκοπό τον θρίαμβο της πίστης και της δικαιοσύνης, γιατί δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες προσπάθειες από τον διάβολο και τα διαβολοπαίδια του, αφού από ανέκαθεν προσπαθούν με μανία να καταστρέψουν την ανθρωπότητα.

Κατά συνέπεια και τώρα πρέπει να αγρυπνούμε, όχι για το τι σκέφτονται αυτοί να μας κάνουν επιθυμώντας το κακό μας, αλλά για το πως και το κατά πόσο, εμείς είμαστε συνδεδεμένοι σωστά με τον Χριστό μας, γιατί χωρίς Αυτόν, ούτε της εντολές Του δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε, ούτε και τους αιώνιους εχθρούς μας θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε.

Αν δεν φτάσουμε λοιπόν εδώ που σου λέω, πολλά χειρότερα από τα παραπάνω θα μας συμβούν κι εμείς νοιαζόμαστε μόνον για το εμβόλιο. Οπότε, καλά θα κάνεις από εδώ και μετά, να ασχοληθείς με την αναζήτηση του Χριστού μας και μόνον.

Κι όταν με το καλό διαπιστώσεις, ότι βεβαίως και ζει μέσα μας Αυτός, ή καλύτερα εμείς ζούμε στα χέρια Του, ασφαλώς και δεν θα σε απασχολούν τόσο πολύ αυτά που μας ετοιμάζουν, αφού για την έχθρα που έχουν προς τον Χριστό μας τα κάνουν αυτά.

Βάλτο καλά στο μυαλό σου αυτό που ακούς και προχώρα στην εφαρμογή του, γιατί χωρίς την προστασία του Θεού, εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τίποτε, όσο κι αν λέμε από εγωισμό ο ένας στον άλλον, ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;

Όσα κι αν επιχειρούν λοιπόν οι παραπάνω εναντίων μας, τίποτε δεν θα μπορέσουν να μας κάνουν, γιατί ο Θεός μας προστατεύει και μάλιστα περιμετρικά κι από κάθε κακό.

Αν το πιστέψεις κι εσύ αυτό, πολύ εύκολα θα καταλάβεις, ότι οι Άγγελοι θα φροντίσουν από εκεί και μετά, ώστε να μας γεμίσουν με καλούς λογισμούς, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτούς που οι εχθροί των ανθρώπων θα βάζουν μέσα μας, με σκοπό να σακατέψουν την ζωή μας.

Μείνε ήσυχος λοιπόν αν θέλεις το καλό σου και μη φοβάσαι τίποτε, γιατί ο πονηρός αυτό θέλει πρώτα, να σε φέρει σε σύγχυση. Μάθε και κάτι ακόμη γι’ αυτά που μιλάμε κι από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο μάλιστα, ο οποίος λέει πολύ καθαρά, ότι εκείνος που δεν φοβάται, μπορεί να ενεργεί τα πάντα ελεύθερα κι όπως αρμόζει σε Χριστιανούς.

Αυτά είπα στον Γιώργο, αλλά κι αυτός, συνέχισε να επιμένει. Μα πηγαίνω συχνά στην εκκλησία, νηστεύω δε αρκετές φορές τον χρόνο, όπως κι εξομολογούμε. Και ταχτικά κοινωνώ θα σου πω, οπότε, τί παραπάνω πρέπει να κάνω γι’ αυτό το θέμα; Δεν φτάνουν όλα αυτά δηλαδή;

Όχι βέβαια, του είπα, γιατί από αυτά που μου είπες, τα μισά τα κάνει κι ο διάβολος και μάλιστα καλύτερα από εσένα κι ακόμη περισσότερα κάνει, αφού ποτέ δεν κοιμάται, γι’ αυτό και κάνει συνεχώς αγρυπνίες.

Συνεχώς δε νηστεύει, αφού ποτέ δεν τρώει και στην εκκλησία μπαινοβγαίνει αμέτρητες φορές κάθε μέρα και τώρα ιδικά που τις έκλεισαν, όλοι μέρα χορεύει πότε μέσα και πότε έξω στο προαύλιό της. Εκεί δηλαδή που εμένα κι εσένα δεν μας επιτρέπουν να πάμε.

Και πιστεύει περισσότερο από εσένα πρέπει να σου πω, γιατί κάθε στιγμή μιλάει με τον Θεό και συνεχώς Του ζητάει την άδεια να μας πειράξει όσο θέλει κι ο Θεός του την επιτρέπει.

Κι ενώ εσύ φοβάσαι από το εμβόλιο, δεν κάνεις το ίδιο. Δεν στέκεσαι δηλαδή με τα χέρια σηκωμένα προς τον Θεό να του λες με θέρμη. Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον υμάς. Λέγε λοιπόν μέρα και νύχτα το ίδιο και να είσαι σίγουρος ότι θα μας γλυτώσει ο Χριστός από τα νύχια τους.

Άφησε λοιπόν τον διάβολο να κάνει ότι θέλει με τα παιδιά του, για να δούμε κι εμείς επιτέλους, αν πράγματι ξέρουμε τι κάνουμε, αν πράγματι αγαπούμε τον Χριστό μας, αν όντως είναι ευχαριστημένος κι Αυτός από την δική μας συμπεριφορά κι αν πράγματι αξίζουμε την προστασία Του.

Αν πάρουμε την συγκατάθεσή Του, τότε ποιος διάβολος και πια διαβολοπαίδια θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά Του να του ζητούν την καταστροφή μας; Θα μπορέσουν λες, να το κάνουν; Κι αν το αποτολμήσουν, δεν θα δούμε λες κι εμείς, το που θα τους βγάλει αυτή η έμμονή;

Ακόμη κι αυτό θα σου πω προκειμένου να ησυχάσεις. Ότι, τίποτε επί της ουσίας δεν είναι κακό για εμάς τους ανθρώπους. Ότι και να κάνει δηλαδή ο διάβολος εναντίων μας, για το καλό μας το κάνει χωρίς να το θέλει και χωρίς να το υπολογίζει βέβαια με το αρρωστημένο είναι του.

Κι αν παρατηρήσεις καλά γύρο σου, θα δεις ότι όλα όσα υπάρχουν, για εμάς τους ανθρώπους τα παραχώρησε ο Θεός. Κι όπως το σκέφτηκε, όλα μας προσφέρονται, ως απόδειξη της αγάπης που μας έχει. Και το μόνο που ζητάει από εμάς, είναι να Τον μοιάσουμε συμπεριφερόμενοι, ώστε να μπορέσει να μας κάνει συγκληρονόμους της βασιλείας Του.

Κι αφού αυτός είναι ο στόχος Του κι αυτός είναι ο σκοπός Του, θα αφήσει λες αυτόν τον χαιρέκακο διάβολο να μας βγάλει έξω από την διαθήκη Του; Δεν θα κάνει τίποτε δηλαδή για να μας κρατήσει κοντά Του;

Αυτό θέλει λοιπόν ο Θεός και για να το κάνει, θέλει την συγκατάθεσή μας. Αν κι εμείς το θέλουμε δηλαδή. Αν Του το βεβαιώσουμε με τις ενέργειές μας, δεν θα τρέξει λες να μας εμψυχώσει, ώστε να σταθούμε με θάρρος και αξιοπρέπεια απέναντι στα τερτίπια του διαβόλου;

Όπως ακούς Γιώργο, δεν έχεις κανένα λόγο να ασχολείσαι με διαβόλους και τριβόλους και τις επιδιώξεις  τους. Στον Θεό μας στείλε την προσοχή σου και στο πως θα Του γίνεις αρεστός.

Από εκεί και μετά, τόσο εσύ, όσο κι εγώ όπως κι όλος ο κόσμος, με κάθε λογική σειρά σκεπτόμενοι θα αφήσουμε τον Χριστό μας να κάνει αυτό που Αυτός ξέρει και για τον λόγο που Αυτός και πάλι θέλει.

Εμείς μόνον να τον ευχαριστούμε χρειάζεται, για όσα κάνει για εμάς τους ανθρώπους, που Αυτός σκέφτηκε να υπάρχουμε και μαζί Του μας θέλει. Κατάλαβες Γιώργο;

Ακούγοντας αυτά ο Γιώργος, μόνον αυτό είπε πριν κλείσει την γραμμή. Πολλά μου είπες βρε Μιχάλη κι αυτό που σκέφτομαι τώρα, είναι αν θα μπορέσω να τα κάνω. Για την ώρα πάντως σε χαιρετώ.

Μιχάλης Αλταλίκης

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *